Topsport Talentschool

Het Carmelcollege Emmen is een topsport talentschool (TTS). Dat houdt in dat we leerlingen die op hoog niveau sporten, speciale faciliteiten en begeleiding mogen bieden. En daarmee is onze school de enige in de provincie Drenthe. Jonge topsporters kunnen naast hun sport, die zo belangrijk voor ze is, tegelijkertijd onderwijs op maat volgen. Denk bijvoorbeeld aan trainen onder schooltijd en de gemiste lessen op een later moment inhalen. Klik hier voor de informatievideo over Topsport Talentschool.

topsport talentschool emmen


Talentencentra en RTC's

Voor leerlingen die nu nog op amateurniveau spelen, maar een carrière in de topsport ambiëren, zijn er diverse talentencentra en RTC's . Het zijn samenwerkingsverbanden met sportbonden en/of -verenigingen om de kwaliteit van de sport in de regio te verbeteren. Leerlingen in de talentencentra/RTC hebben een aangepast lesprogramma zodat ze bijvoorbeeld extra kunnen trainen. Meer weten? Klik hier.

Topsport Talent programma (TTS)

Voor leerlingen met het advies mavo, havo en vwo die een officiële topsportstatus hebben, geselecteerd zijn voor één van de talentencentra of een overige sport doen, is er eventueel een keuze voor een speciaal TTS programma. De leerlingen die voor dit programma kiezen zijn drie ochtenden (ma/di/do) in de week het eerste en tweede lesuur vrij, zodat ze kunnen trainen of tijd kunnen besteden aan hun studie. De leerlingen krijgen in dit programma workshops over onderwerpen die passen bij sporten op niveau, zoals voeding en prestatiegedrag. Daarnaast krijgen ze een aangepaste gymles volgens het Athletic Skills Model (ASM) dat door veel bonden wordt gebruikt voor talentontwikkeling.

Begeleiding

De leerlingen met een NOC*NSF status, maar ook de leerlingen die geen status hebben en in de talentencentra zitten, worden ter zijde gestaan door een topsport talentbegeleider. Niet alleen begeleidt hij de leerlingen, ook voert hij gesprekken met de trainers, docenten en ouders.

Meer informatie

Voor meer informatie over de topsport talentschool of de talentencentra kun je contact opnemen met de heer A. Scheper, topsport talentbegeleider. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de school 0591 622870 of per e-mail. Ook op de website van de Stichting LOOT is meer informatie te vinden over de topsport talentschool en op de Facebookpagina.