Topsport Talentschool

Het Carmelcollege Emmen is een topsport talentschool (TTS). Dat houdt in dat we leerlingen die op hoog niveau sporten, speciale faciliteiten en begeleiding mogen bieden. En daarmee is onze school de enige in de provincie Drenthe. Jonge topsporters kunnen naast hun sport, die zo belangrijk voor ze is, tegelijkertijd onderwijs op maat volgen. Denk bijvoorbeeld aan trainen onder schooltijd en de gemiste lessen op een later moment inhalen. Klik hier voor de informatievideo over Topsport Talentschool.

topsport talentschool emmen


Talentencentra en RTC's

Voor leerlingen die nu nog op amateurniveau spelen, maar een carrière in de topsport ambiëren, zijn er diverse talentencentra en RTC's . Het zijn samenwerkingsverbanden met sportbonden en/of -verenigingen om de kwaliteit van de sport in de regio te verbeteren. Leerlingen in de talentencentra/RTC hebben een aangepast lesprogramma zodat ze bijvoorbeeld extra kunnen trainen. Meer weten? Klik hier.

Topsport Talentschool klassen

Voor de mavo en havo hebben we speciale Topsport Talentschool klassen (TTS). De maandag-, dinsdag-, en donderdagochtend zijn de leerlingen in deze klassen de eerste twee lesuren vrij, zodat ze kunnen trainen. Voordeel is dat de leerlingen geen lessen missen die ze op een later moment weer moeten inhalen. Daarnaast wordt er in de TTS-klassen gebruik gemaakt van de NOC*NSF leerlijnen. In de lessen is er dan structureel aandacht voor sportvoeding en mental coaching. Lees meer

Begeleiding

De leerlingen met een NOC*NSF status, maar ook de leerlingen die geen status hebben en in de talentencentra zitten, worden ter zijde gestaan door een topsport talentbegeleider. Niet alleen begeleidt hij de leerlingen, ook voert hij gesprekken met de trainers, docenten en ouders.

Meer informatie

Voor meer informatie over de topsport talentschool of de talentencentra kun je contact opnemen met de heer A. Scheper, topsport talentbegeleider. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de school 0591 622870 of per e-mail. Ook op de website van de Stichting LOOT is meer informatie te vinden over de topsport talentschool en op de Facebookpagina.