Talentencentra en RTC's

Op het Carmelcollege Emmen hebben we voor veel verschillende sporten talentencentra en regionaal training centra (RTC). Jonge talenten kunnen dan naast hun clubtrainingen, werken aan hun eigen (individuele) kwaliteiten. Voor alle talentencentra is er structureel fysiotherapie aanwezig. Voor sommige talentencentra is er naast een technische training, ook een fysieke training. 

Meelopen? 

Wil je geheel vrijblijvend een keer meetrainen met een van onze talentencentra? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over de Talentencentra meeloopdagen.

tts volleybal

Talentencentra

Talentencentra zijn samenwerkingen met sportverenigingen en/of -bonden om de kwaliteit van de sport in de regio te verbeteren. Het is een initiatief van verenigingen, professionals en/of de school. Leerlingen die nu nog op amateur niveau spelen, maar een carrière in de topsport ambiëren, kunnen dan extra trainen en de gemiste lessen op een later moment inhalen. 

De talentencentra zijn:

RTC

Onze school heeft ook diverse RTC's. Net als de talentencentra, hebben de RTC's als doel om de kwaliteit van de (top)sport in de regio te verbeteren. Het verschil is dat een RTC een door de sportbond bepaald programma heeft, verenigingen en de school hebben daar geen invloed op. Een RTC heeft ook een door de bond aangestelde trainer. 

De RTC's zijn: