Mavo

Welkom bij de mavo van het Carmelcollege Emmen (CCE). Je krijgt bij ons voornamelijk les in de B-vleugel van ons hoofdgebouw. Dit is lekker overzichtelijk. Op deze manier leer je de andere leerlingen van de mavo en de docenten snel kennen!  

In de onderbouw (leerjaar 1 en 2) word je bij ons geplaatst in een mavo/havo klas.
Opstromen naar de havo blijft dus een mogelijkheid!

Oog voor jou en het flexrooster

Wij vinden het belangrijk om iedereen ‘te zien’. Dit betekent dat we goed in de gaten houden hoe het met je gaat. Maak je gemakkelijk vrienden? Ben je goed in plannen? Lukt het leren? Daarom krijg je voor twee jaren dezelfde mentor. Wel zo handig, want die leert jou goed kennen.

Samen met je mentor bekijk je waar je goed in bent en wat je nog lastig vindt. Je leert op die manier flexuren te kiezen. Je kiest dan bijvoorbeeld een vak waarbij je nog extra uitleg nodig hebt of juist extra uitdaging in zoekt. Je mentor helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Uitdagen van jouw talenten!

Op onze school vinden we het belangrijk dat je leert te ontdekken wat je talenten zijn. Waar ben je goed in en wat vind je leuk?! We bieden daarom projecten aan. Voorbeelden van deze projecten zijn: Heel Carmel bakt!, Virtual Tour London, Robotica, Helpende handjes, en ga zo maar door. Tijdens een project leer en doe je dingen die je tijdens een gewone les niet zo vaak doet. Je kiest zelf welk project je volgt. De projecten worden samen met de andere leerlingen uit leerjaar 1 gevolgd, ook met havo/atheneum leerlingen. Extra leuk en gezellig dus!

Niet alleen met de neus in de boeken

Op de mavo van Carmelcollege Emmen willen we niet alleen maar met de neus in de boeken zitten en daarom gaan we met elkaar op expeditie! We willen namelijk ook leren door te doen. We werken elk jaar in de onderbouw met 4 praktijkgerichte expedities.
Elke keer is het een samenwerking tussen twee vakken. Je krijgt met een groepje een opdracht waaraan je werkt. Soms gaat daar eerst een excursie of (bedrijfs-)bezoek aan vooraf. Door samen te werken en te ontdekken leer je de theorie aan de praktijk te koppelen. Zo organiseer je bij de expeditie Wiskunde&Economie een heus festival!

De bovenbouw

Wanneer je naar mavo 3 gaat moet je voor het eerst een vakkenpakket kiezen. Bij ons op school kies je uit de profielen Techniek, Zorg&Welzijn, Commercie en Groen. Je doet examen in minimaal 6 vakken. Daarnaast krijg je een beroepsgericht vak. Hierin leer je, net als bij de praktijkgerichte programma’s, theorie en praktijk te combineren. Je kunt kiezen voor Dienstverlening (les in de keuken) of Techniek en Commercie (economie). Wanneer je na de mavo naar de havo wilt, volg je een extra vak.

In onze bovenbouw kun je ook kiezen voor het praktijkgerichte vak Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2). LO2 is eigenlijk LO+: naast extra gym, leer je hier ook meer over bewegen en een gezonde levensstijl.

Op de mavo kan ook gekozen worden voor Sport&Lifestyle of tweetalig onderwijs.