Tweetalig onderwijs (TTO)

Als enige school in de regio heeft het Carmelcollege Emmen tweetalig onderwijs (TTO) voor mavo, havo en atheneum. Leerlingen krijgen gewoon de lesstof die ze normaal ook op de mavo, havo- of atheneumopleiding krijgen, alleen zijn veel lessen in het Engels. Daarnaast maken ze kennis met typisch Engelse aspecten. 

TTO is een leuke, afwisselende opleiding met veel aandacht voor internationalisering. Het is echt een opleiding voor leerlingen die op zoek zijn naar een uitdaging. In het begin is de opleiding best pittig, maar je zult zien: het went snel. En wie zo goed Engels spreekt, heeft daar in de toekomst veel profijt van! Klik hier voor de informatievideo over TTO.

tto2019

Nieuw! TTO mavo

In schooljaar 2019-2020 zijn we gestart met tweetalig onderwijs voor de mavo. TTO mavoleerlingen doen, naast de in het Engels aangeboden lessen, veel Engelstalige projecten. Daarnaast nemen ze in de bovenbouw deel aan het Anglia examen. 

Junior traject

De havo- en atheneumleerlingen in de eerste drie jaar van de opleiding volgen het junior-traject. Het eerste jaar is een zogenaamd foundation year. Er wordt dan op basis van houding, cijfers en participatie gekeken of de leerling door kan naar het tweede jaar TTO. 

TTO in de bovenbouw

Vanaf het vierde jaar kan de leerling op de havo kiezen om nog enkele vakken in Engels te volgen en bij gebleken geschiktheid deelnemen aan het Cambridge Advanced Certificate. Atheneumleerlingen kunnen een senior-traject volgen en examen doen voor internationaal erkende diploma's.

  • Certificate in Advanced English  
  • Certificate in Proficiency English  
  • International Baccelaureate English A Language and Literature
  • Cambridge programm Global Perspectives

TTO_LOGO_SENIOR.jpg

Toelating en kosten

Voor TTO  is een kennismakingsprocedure gebruikelijk. Daarnaast wordt er een extra ouderbijdrage gevraagd (zie overzicht schoolkosten). 

Meer informatie

Voor meer informatie over TTO kun je contact opnemen met TTO coördinator mevrouw M. van der Wel via het algemene telefoonnummer van de school 0591 622 870 of per e-mail

Read this in English, click here