Sport&Lifestyle

Bij ons op school hebben we voor alle opleidingen (behalve tto) ook klassen Sport&Lifestyle. Leerlingen hebben standaard 4 vier uur Lichamelijke Opvoeding en daarnaast nog 2 lesuren Sport&Lifestyle. Ze hoeven daarvoor niet langer naar school, de twee uren extra komen in plaats van twee reguliere lessen. Klik hier voor de informatievideo over sportklas.


Professionele clinics

Heel vaak zijn de sportlessen niet in de gymzaal, maar op externe locaties zoals bij sportclubs in de regio. Daar krijgen de leerlingen onder leiding van echte professionals clinics aangeboden waar ze veel van opsteken. Zo gaan ze bijvoorbeeld op bijzondere locaties waterskiën, mountainbiken en boogschieten. Maar veel Sport&Lifestyle leerlingen gaven aan dat het skikamp in Oostenrijk en het zeilzwerfkamp op de Friese meren toch wel het hoogtepunt was van hun carrière. Velen denken daar met veel plezier aan terug.  

Sport&Lifestyle skills

Extra sporten is natuurlijk leuk, maar we houden ons ook bezig met sportgerelateerde kennis en vaardigheden. We noemen dat de sportklas skills. Denk aan samenwerken, organiseren en les- en leidinggeven. Het zijn essentiële vaardigheden als je een vervolgopleiding of een baan in de sport wilt doen. Daarnaast is er specifiek aandacht voor voeding, lifestyle, blessurepreventie en -behandeling. Kortom: het is meer dan sporten alleen.  

Aanmelden

Als je denkt dat de Sport&Lifestyle iets voor jou is, dan kun je dat aangeven op het aanmeldformulier dat je van de basisschool ontvangt. Eventueel nemen we nog contact op met jouw juf of meester om te kunnen bepalen of je daadwerkelijk geschikt bent voor Sport&Lifestyle.