Talentontwikkeling

We zijn van mening dat iedere leerling uniek is. De één is heel goed in wiskunde, terwijl een ander veel talent heeft op het gebied van zingen of uitblinkt in een bepaalde sport. Op het Carmelcollege Emmen kunnen we afspraken maken over de volgorde, tijdstippen en inhoud van de lesstof. 

Goede faciliteiten

Een goed voorbeeld hiervan is onze topsport talentschool. Leerlingen kunnen dan onder schooltijd extra trainen en de gemiste lessen op een later moment inhalen. Ook leerlingen die op een heel ander gebied actief zijn dan sport, kunnen (in overleg met hun mentor en teamleider) gebruik maken van deze faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan jonge musicalsterren, grote zangtalenten of mode- en lifestyle bloggers. 

Talentlab

Leerlingen hebben ook de mogelijkheid om naast reguliere lessen, diverse workshops te volgen. We noemen dit Talentlab. Ze kunnen aan de slag met een zelfverzonnen project of gezamenlijke opdracht. Alle Talentlab-leerlingen worden daarin begeleid door een vakdocent, of zoals wij dat binnen Talentlab noemen: een Talent-coach. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, techniek of koken. Maar het is ook mogelijk om workshops te volgen op het gebied van verhalen schrijven, muziek of anatomie. In sommige gevallen wordt ook de expertise van professionals uit het beroepsveld 'ingevlogen' om een gastles te verzorgen. Dit alles om de leerlingen verder te helpen in zijn of haar talent. 

Talentlab logo.jpg