Talentontwikkeling

We zijn van mening dat iedere leerling uniek is. De één is heel goed in wiskunde, terwijl een ander veel talent heeft op het gebied van zingen of uitblinkt in een bepaalde sport. Op het Carmelcollege Emmen kunnen we afspraken maken over de volgorde, tijdstippen en inhoud van de lesstof. 

Goede faciliteiten

Een goed voorbeeld hiervan is onze topsport talentschool. Leerlingen kunnen dan onder schooltijd extra trainen en de gemiste lessen op een later moment inhalen. Ook leerlingen die op een heel ander gebied actief zijn dan sport, kunnen (in overleg met hun mentor en teamleider) gebruik maken van deze faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan jonge musicalsterren, grote zangtalenten of mode- en lifestyle bloggers. 

Talentlab

Naast de reguliere lessen kunnen leerlingen ook deelnemen aan Talentlab. Dat is ons talentontwikkelingsprogramma waarbij leerlingen onder schooltijd workshops kunnen  volgen. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, robotica of koken. Maar het  is ook mogelijk om workshops te volgen op het gebied van verhalen schrijven of anatomie. In sommige gevallen wordt ook de expertise van professionals ‘ingevlogen’ om een gastles te verzorgen. Dit alles om de leerlingen verder te helpen in zijn of haar talent.

 

Talentlab logo.jpg