Kom en ontdek het Carmelcollege

Als je in groep 7 of 8 van de basisschool zit, dan breekt er straks een spannende periode voor je aan. Je moet kiezen voor een nieuwe school en om dat te kunnen doen is het slim om verschillende scholen te bezoeken. Er worden regelmatig open dagen, voorlichtingsavonden en doemiddagen georganiseerd. Ook geven wij gastlessen op basisscholen. Kijk hieronder voor meer informatie. 

 

Open dagen 2022-2023

Voorlichtingsavond havo atheneum voor ouder(s)/verzorgers (leerlingen ook welkom!) :
Donderdagavond 6 oktober 2022 19.30-20.30 uur
Deze inschrijving is gesloten.

Voorlichtingsavond mavo havo voor ouder(s)/verzorgers (leerlingen ook welkom!):
Donderdagavond 10 november 2022 19.30-20.30 uur
Deze inschrijving is gesloten.

Voorlichtingsavond vmbo mavo voor ouder(s)/verzorgers (leerlingen ook welkom!):
Donderdagavond 12 januari 2023 19.30-20.30 uur 
Klik hier om je aan te melden.

Doemiddagen voor alle kinderen uit groep 7 en 8 (ouder(s)/verzorger(s) ook welkom!):
Woensdagmiddag 12 oktober 2022 13.45-16.15 uur
Deze inschrijving is gesloten.

Doemiddagen voor alle kinderen uit groep 7 en 8 (ouder(s)/verzorger(s) ook welkom!):
Woensdagmiddag 14 december 2022 13.45-16.15 uur
Deze inschrijving is gesloten.

Verrijkingslessen mavo havo voor alle kinderen uit groep 7 en 8:
Dinsdagmiddag 15 november 2022 13.30-15.30 uur 
Dinsdagmiddag 29 november 2022 13.30-15.30 uur
Deze inschrijving is gesloten.

Verrijkingslessen vmbo mavo voor alle kinderen uit groep 7 en 8:
Dinsdagmiddag 17 januari 2023 13.30-15.30 uur
Dinsdagmiddag 24 januari 2023 13.30-15.30 uur
Klik hier om je aan te melden.

Verrijkingslessen havo atheneum voor alle kinderen uit groep 7 en 8:
Van dinsdag 11 oktober tot en met dinsdag 24 januari (dinsdagmiddag van 13.25 uur tot 15.25 uur) organiseren wij verrijkingslessen in twee sessies.
De eerste serie start op dinsdag 11 oktober en eindigt op dinsdag 15 november.
Deze inschrijving is gesloten.

De tweede serie start op 22 november en eindigt op dinsdag 24 januari 2023.
De verrijkingslessen voor de tweede sessie worden gegeven op:
22 november, 29 november, 6 december, 17 januari en 24 januari. 
De verrijkingslessen worden dus niet wekelijks gegeven.
Deze inschrijving is gesloten.

Open Huis voor alle kinderen uit groep 7 en 8 (ouder(s)/verzorger(s) ook welkom!):
vrijdag 3 februari 2023 16.00-20.00 uur
zaterdag 4 februari 2023 11.00-15.00 uur
Iedereen is van harte welkom op ons Open Huis. Aanmelden is niet nodig.

Carmelcollege Tour voor alle kinderen uit groep 7 en 8:
In de maand november. De aanvraag voor een gastles verloopt via de basisschool. Wil jij graag een gastles bij jou in de klas? Geef dit door aan jouw juf of meester. Zij kunnen dan dit formulier invullen.

Talentencentra meeloopdagen :
Voor kinderen tussen 11 en 16 jaar is het een unieke mogelijkheid om mee te trainen bij de diverse talentencentra van het Carmelcollege Emmen. Aanmelden kan via www.carmelemmen.nl/meeloopdagen


Verrijkingslessen havo / atheneum

Ook in het schooljaar 2022- 2023 verzorgen wij weer verrijkingslessen voor toekomstige leerlingen havo - atheneum. We werken dit schooljaar met twee series. De eerste serie loopt van dinsdag 11 oktober t/m dinsdag 15 november. De tweede serie loopt van 22 november t/m 24 januari. Lijkt dit jou wat? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier. Je kiest bij de aanmelding voor vier modules. Hieronder worden de verschillende modules uitgelegd.

Ontmoet de wereld!  
Wil jij tradities en feestdagen overal ter wereld beter begrijpen? Wil jij bewust worden van de verschillen en overeenkomsten tussen tradities en feestdagen in Nederland en andere landen? Wil jij een open, brede blik op de wereld ontwikkelen? Wil jij je Engels verbeteren? Dit doen we onder andere door een Pancake Race te houden (Carnaval) tot het maken van een dragon fortune teller (Chinese Nieuw Jaar).  

Wereldburgers 
Tijdens deze lessen gaan we de grens over! Hoe verbonden ben jij met de wereld? We ontdekken dat we in het dagelijks leven op allerlei manieren met andere landen te maken hebben. We doen onderzoek naar internationale merken en bedrijven. Daarbij leren we enquetes maken, die we zowel in ons land als in het buitenland uitzetten. Lijken onze werelden op elkaar, of zijn er veel verschillen? In het Nederlands, maar ook met een beetje Engels, gaan we op onderzoek uit! 

Een stevig stukje wetenschap 
Wat maakt dat iets stevig is of juist niet? Vanuit de vakken biologie, natuur- en scheikunde doen we onderzoek naar stevigheid en alles wat daar mee te maken heeft. We gaan metingen doen, metingen verwerken, onze eigen lijm maken en een brug ontwerpen én bouwen. 

'Mythische kunst! 
Maak kennis met een dierenrijk dat de realiteit te boven gaat! Welke bijzondere dieren zijn door de jaren heen ontstaan in de fantasie van de mensheid? Nadat je jouw eigen creativiteit de ruimte hebt gegeven en verschillende ideeën hebt gevormd, ga je op zoek naar de beste manier om jouw fabeldier tot leven te wekken. Wil je met potlood werken of juist met verf, hout of klei? Met welk materiaal zorg je ervoor dat jouw mythische wezen zelf geschiedenis gaat schrijven?' 

Ga de sportieve uitdaging aan  
Op het Carmel College Emmen kan je op alle niveaus kiezen voor extra sport. Tijdens de verrijkingslessen gaan we verschillende uitdagende sporten doen, die ook tijdens de extra sportlessen kunt verwachten. Uitdagingen op hoogte, met springen, met een (voet)bal. Als je houdt van een sportieve uitdaging, schrijf je in! 
 
Wielen, kunnen we daar ook zonder? 

Overal om je heen kom je wielen tegen. Wielen van een fiets, een auto of onder een stoel. Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou zien zonder wielen. Hoe zou jij dan naar school gaan? Het wiel is al lang geleden uitgevonden. Het maakt een heleboel dingen een stuk gemakkelijker. Bij Research & Design (R&D) ga je dit samen uitvinden. De uitvinding ga je ook maken en testen. Wat zouden jullie bijvoorbeeld kunnen bedenken en maken zodat de oplaadkabel van de telefoon niet meer in de knoop raakt? 

 

Verrijkingslessen mavo / havo 

Heb jij een mavo- of havo- advies? In het schooljaar 2022-2023 organiseren wij verrijkingslessen voor jou. Ga je mee op Experience? In welke landen eten ze wraps en hoe maak je deze? Hoe maak ik van tekeningen een tekenfilm? Waar spreken mensen Engels en waarom? Hoe laat je een drone vliegen en wat kun je doen met een lasersnijder of een 3D-printer. Allemaal vragen waar jij misschien wel een antwoord op vindt tijdens verrijkingslessen. Vind je het vooral leuk om de theorie in de praktijk te brengen? Dan zijn onze verrijkingslessen echt iets voor jou. Speciaal voor jou hebben we een leuk programma ontwikkeld, waarin jij de kans krijgt om te ontdekken wat je allemaal al kunt en waar je nog beter in wilt worden.  Handjes uit de mouwen dus; doe je mee? Geef je dan op voor dinsdag 15 november 2022 en dinsdag 29 november 2022.
 

Verrijkingslessen vmbo / mavo

Heb jij een vmbo- of mavo- advies? In het schooljaar 2022-2023 organiseren wij verrijkingslessen voor jou. Ga je mee op Experience? In welke landen eten ze wraps en hoe maak je deze? Hoe maak ik van tekeningen een tekenfilm? Waar spreken mensen Engels en waarom? Hoe laat je een drone vliegen en wat kun je doen met een lasersnijder of een 3D-printer. Allemaal vragen waar jij misschien wel een antwoord op vindt tijdens verrijkingslessen. Vind je het vooral leuk om de theorie in de praktijk te brengen? Dan zijn onze verrijkingslessen echt iets voor jou. Speciaal voor jou hebben we een leuk programma ontwikkeld, waarin jij de kans krijgt om te ontdekken wat je allemaal al kunt en waar je nog beter in wilt worden.  Handjes uit de mouwen dus; doe je mee? Geef je dan op voor dinsdag 17 januari 2022 en dinsdag 24 januari 2023.
 

Carmelcollege Tour

Onze lesexperts trekken eropuit tijdens de Carmelcollege Tour! Basisscholen krijgen de unieke kans om een gastles van één van onze bevlogen vakdocenten te volgen. Er is keuze uit diverse vakken en het is geheel kosteloos. Onze docenten kijken er naar uit om langs te komen op uw school.  
Er kan gekozen worden uit onderstaande gastlessen. Het aantal lessen is beperkt. Het kan dus voorkomen dat een gastles vol is. De gastlessen worden in de maand november gegeven.

Marcel Mulder, docent aardrijkskunde en auteur van lesmethodes 
Is er buitenaards leven? Kunnen we reizen naar andere planeten? In zijn gastcollege gaat Marcel met de leerlingen op avontuur naar het heelal. 

Lisa Stewart, docent Engels en TTO
Waarom is het zo belangrijk om de Engelse taal te leren? Aan de hand van weetjes over cultuur, geschiedenis en topografie brengt de Lisa Stewart deze wereldtaal tot leven. In welke landen wordt Engels gesproken en waarom? Wat maakt de taal zo mooi? Het belangrijkste is misschien wel dat de leerlingen zullen beseffen dat ze meer Engels kennen dan ze denken.

Richard Zuiderveld, docent geschiedenis en auteur 
In zijn gastcollege neemt Richard leerlingen mee op een reis door de tijd.  Ze volgen een actieve les waarbij ze aan de slag gaan met spannende verhalen.

Manon Hilberink, docent handvaardigheid en tekenaar
Hoe word je een artiest? In de proefles van Manon maken leerlingen kennis met enkele geheimen van de kunst. Na een creatieve les gaat iedere leerling met een eigen kunstwerk naar huis.

Jan Gooitzen van Assen, docent robotica 
Er zijn al auto’s die zelf kunnen rijden, huizen waar de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt en als je iets online besteld maakt een robot een doos die daar precies omheen past zodat deze bij jou bezorgt kan worden. Misschien kan je over 10 jaar wel gewoon vragen om een drankje en komt een robot het je brengen. Makkelijk, leuk al die robots maar hoe zorg jij ervoor dat ze doen wat ze moeten doen? In deze gastles leer je op verschillende manieren een robot precies laten doen wat jij wil.