Eerste weken op het Carmel

In de eerste weken bij ons op school is het natuurlijk even wennen. Je hebt een rooster, met verschillende vakken en verschillende docenten. Gelukkig heb je ook een mentor aan wie je alles kunt vragen. Je mentor laat bijvoorbeeld zien waar alle lokalen zijn en helpt je op weg met je lesrooster en huiswerk. Ook krijg je meer informatie over Bring Your Own Device (BYOD)

Schoolgebouw

Het Carmelcollege Emmen heeft een hoofdvestiging aan de Wendeling. Iedere opleiding heeft zijn eigen herkenbare vleugel, met eigen docenten. We hebben een grote kantine of binnentuin waar je naar toe kunt als je even geen les hebt. Wil je even rustig aan het werk met je huiswerk, dan kun je in onze mediatheek of op andere werkplekken aan de slag. Er zijn bij ons ook lockers (kluisjes) op school. Daarin kun je je spullen leggen, zodat je niet de hele dag met een zware tas hoeft te sjouwen.

Onze school heeft ook een kleinere locatie aan de Meerdijk (vlakbij het FC Emmen stadion) waar je een of twee dagen in de week een hele dag les kunt krijgen. Zowel de Wendeling als de Meerdijk zijn goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. 
 

Brugklaskamp

Na de eerste week op school gaan we op brugklaskamp. Samen drie dagen logeren in een kampeerboerderij. Het is altijd heel gezellig en het is een goede manier om je klasgenoten en mentor echt te leren kennen.