‘De Carm(el)-bike’
Het “Carmelcollege” Emmen heeft in samenwerking met “Egbert Egberts fietsen” in Borger en “Hunebed Highway E-Bikes” in Emmen een project ontwikkeld waarbij de fiets centraal staat voor de leerlingen. Op de fiets veilig van en naar school; duurzaam en gezond. Je doet twee keer per dag een mooie workout en dat past prima bij gezond gedrag. Sportief zijn past ook heel goed bij onze school.  Een e-bike zou ongezonder zijn dan een gewone fiets zeggen mensen vaak. Onderzoek in Europa heeft aangetoond dat dit niet waar is. Omdat je gemiddeld op een e-bike meer km fietst, krijg je toch die nodige lichaamsbeweging.

Wie mee wil doen in dit project kan een mooie e-bike of gewone fiets (A-merken zoals Batavus, Sparta of Gazelle) met fikse korting kopen bij ”Egbert Egberts fietsen” in Borger. Je kunt kiezen voor een lease-aanbieding, een maandelijkse betaling. We berekenen de maandprijs over een periode van 48 maanden. Wie de fiets na een jaar of twee, drie jaar wil kopen kan dat doen tegen de dagwaarde.  Pechhulp en onderhoud kun je dan apart regelen. Je kunt ook een fiets ergens anders kopen. Dan krijg je geen korting op eventuele werkzaamheden aan je fiets maar tellen de reguliere reparatie en arbeidsloonprijzen. Een leerling zorgt er zelf voor dat de fiets voldoende opgeladen is voor de heen -en terugreis naar school mits deze elektrisch is.

Living-bike-lab
Op school wordt een zogeheten living-bike-lab ingericht. Een unieke plek waar je leert om je fiets goed te onderhouden en te repareren als dat nodig is. Er is een professionele fietsenmaker aanwezig die jou dit leert of jouw  fiets repareert terwijl jij les hebt. Je hoeft dus nooit met een kapotte, onveilige fiets naar huis.

Pechhulp en onderhoud
Wie meedoet in het fietsplan krijgt een mooi all inclusieve pakket aangeboden. Pechhulp met een eigen 06-nummer als je bijvoorbeeld een lekke band krijgt of andere pech hebt. Na het bellen is de pechhulpdienst binnen een half uur bij je om je fiets te repareren of je tijdelijk een andere fiets te geven. Het mooie is dat je ook na schooltijd recht hebt op pechhulp. Van ’s morgens 08.00 uur tot ‘s avonds 18.00 uur Zeven dagen per week. Elk jaar wordt jouw fiets van huis of school opgehaald en na een onderhoudsbeurt (gratis nieuwe binnenband en remblokken, softe-ware update) weer teruggebracht. Mooi makkelijk.

Verzekering
Wij hebben de fietsen verzekerd tegen diefstal (wel aan de ketting leggen die je van ons krijgt en ’s nachts op slot binnenzetten) Na aangifte van diefstal bij de politie (en de twee sleutels inleveren bij ons) krijg je een nieuwe fiets. In ons land worden 15% van de e-bikes gestolen elk jaar. Ook hebben we de aansprakelijkheid verzekerd. Het contract vindt plaats tussen Egberts Fietsen en de ouder(s)/verzorger(s). Carmelcollege Emmen is daar niet aansprakelijk voor.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan gerust een email naar
info@hunebedhighwayebikes.nl t.a.v. Henk Klaver.
Je mag hem ook best even bellen via : 06-53131581

fietsplan xx

fietsplanx