Ouders aan het woord

toon robben.jpg
De heer Robben, vader van Sander en Evelien: “Mijn kinderen hebben voor het Carmelcollege gekozen omdat het een relatief kleine school is en geen opleidingsfabriek. Wij wonen best ver van Emmen en onze kinderen gaan gewoon met de fiets naar school. Als ouder kom je weinig op school, waardoor de afstand zowel letterlijk als figuurlijk erg groot wordt. Om toch voldoende betrokkenheid bij de school te hebben, heb ik mij aangemeld voor de ouderraad. De ouderraad bestaat uit zo'n 10 ouders met kinderen in verschillende leerjaren en niveaus. We komen ongeveer vier keer per jaar bijeen en bespreken dan allerlei zaken rondom het Carmelcollege Emmen. Daarnaast proberen we jaarlijks een thema avond voor de ouders te organiseren.” 
 

_REI1298.jpg

Mevrouw Hummel-Huls, moeder van Nick en Jary: "Mijn oudste zoon Nick heeft destijds voor het Carmelcollege gekozen omdat hij graag sportklas wilde doen. Afgelopen schooljaar is hij geslaagd voor zijn mavo examen. Jary, mijn andere zoon, zit nu in de tweede klas vmbo kaderberoeps. Hij vindt
het gewoon een leuke en kleinschalige school. En dat vinden wij als ouders ook! Mijn ervaring is dat de school erg betrokken is bij de leerlingen. Ze trekken aan de bel als het niet goed gaat en dragen eventuele oplossingen aan."
 

_RDV5980 (Medium).jpg

De heer Van Dam, vader van Dominique: "Ik ben vader van twee dochters, één zit nu in het derde leerjaar van het vmbo en één heeft op het Carmelcollege gezeten en doet nu MBO. Zelf heb ik ook op deze school gezeten toen het nog LTS was. Het is fijn dat mijn oudste dochter, toen zij een
schoolkeuze moest maken, voor dezelfde school heeft gekozen. Ze was erg enthousiast na de informatiedagen en het open huis en heeft de sportklas met veel plezier gedaan. Door haar positieve verhalen, heeft mijn jongste dochter toen ook voor het Carmelcollege gekozen. Het is een goede, niet al te grote school."
 

gooijer.jpg

Mevrouw Gooijer-Lambers, moeder van Frank: “Mijn zoon koos direct voor de sportklas van het Carmelcollege. Hij is zeer enthousiast over de professionele manier waarop hij les krijgt in verschillende sporten, maar ook het leren organiseren en leidinggeven spreken aan. In zijn verdere loopbaan zal hier veel profijt van hebben. In de school heerst een prettige sfeer en de communicatie met zowel leerlingen als ouders is goed. Zelf heb ik in de ouderraad de mogelijkheid om extra betrokken te zijn bij de school. Al met al ben ik dan ook zeer positief over het Carmelcollege!”