Vrijeschoolroute

Vrijeschoolroute

Met ingang van schooljaar 2024/2025 is het op Carmelcollege Emmen mogelijk om de Vasalis Vrijeschoolroute te volgen. We starten met een brugklas (klas zeven) voor vmbo kader, mavo, havo en atheneum. De start van deze route is voortgekomen uit een ouderinitiatief. Belangrijke kenmerken van de route die momenteel ontwikkeld wordt zijn (naast de reguliere exameneisen) gericht op levendig blijven, verdieping vinden, zelfacceptatie van eigenheid van het kind en jaarfeesten. Kortom, onderwijs vanuit hoofd, hart en handen. 

In eerste instantie gaat het om een tweejarige route, waarna leerlingen vervolgens instromen in de reguliere stroom. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om uit te breiden naar het derde leerjaar. 

Inmiddels zijn de visie/missie en lesurentabel in concept gereed. We vertellen u hier graag meer over tijdens een extra informatieavond op dinsdagavond 16 januari 2024 om 19.30 uur. Meld u aan voor deze avond door te klikken op deze link: https://www.carmelemmen.nl/opendag/voorlichtingsavond-vrijeschoolroute

Ook tijdens ons Open Huis op 2 februari (16.00-20.00 uur) en 3 februari 2024 (13.00-16.00 uur) zijn wij aanwezig om uw vragen over deze vrijeschoolroute te beantwoorden.

Heeft u specifieke vragen, neemt u dan gerust contact op met Else Verheijen-Groenhof (teamleider zorg, onderwijs en kwaliteit) via 0591-622870 of e.verheijen-groenhof@carmelemmen.nl. 

Meer informatie over het ouderinitiatief is te vinden via de volgende website: https://www.vasalisvrijeschoolroute-initiatief.nl

Terug