Carrouseldag klas 3 vmbo en mavo

Carrouseldag klas 3 vmbo en mavo

Donderdag 3 maart hadden leerlingen van klas 3 basis, kader en mavo een Carrouseldag.  Veel jongeren weten nog niet precies wat voor opleiding ze willen gaan volgen en wat voor werk ze willen gaan doen. Daarom hebben ze tijdens de Carrouseldag kennis kunnen maken met verschillende beroepen en vervolgopleidingen.  

Workshops
Er werden achttien workshops verzorgd door verschillende opleidingen in het mbo en door beroepsbeoefenaars. Iedere leerling kon die dag drie workshops volgen. Waar de ene leerling geïnteresseerd was in het kappersvak en/of schoonheidsspecialiste, ging de andere leerling aan de slag in de keuken onder leiding van twee ervaren koks van het Drenthe college. Ook werden er bruggen gebouwd, gesoldeerd bij elektrotechniek, technisch getekend, van het ondernemerschap geproefd, trekker gereden, geëntertaind in de vrije tijdssector, dieren verzorgd en gesport. Veel dank gaat uit naar leerlingen en docenten van het Drenthe College, MBO Terra, Bouwmensen en Infravak voor hun medewerking. 

Aan de hand van de carrouselmiddag hebben de leerlingen van het Carmelcollege een goed beeld gekregen van de diverse beroepen en vervolgopleidingen. Iedereen genoot zichtbaar van deze actieve dag. Het is tenslotte toch iets anders dan in de schoolbanken zitten.

Terug