Verrijkingslessen 2020-2021

Een echte uitdaging voor vwo-leerlingen

Jij zit in groep 8 van de basisschool en volgend jaar ga jij vwo doen. Op het Carmelcollege Emmen kun je dit schooljaar al verrijkingslessen volgen, ook al ben je er misschien nog niet helemaal over uit naar welke school je straks gaat.
Verrijkingslessen zijn lessen op vwo-niveau, iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.15 uur bij ons op school. Er zijn verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Zo doe je altijd iets wat jij écht leuk vindt! 

Klik op een van de verrijkingslessen hieronder om gelijk (online) deel te nemen. 
Game-development
Werking van sport
Mythische kunst


Programma’s
Je hebt keuze uit:

 1. Stevig stukje wetenschap
  Wil jij altijd weten hoe iets precies werkt, dan is dit een interessant programma voor jou! Want als je weet hoe iets werkt, dan kun je er ook invloed op uitoefenen. Vanuit de vakken biologie, natuur- en scheikunde doen we onderzoek naar stevigheid en alles wat daar mee te maken heeft.
 2. Game-development
  Altijd al een game willen maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze verrijkingslessen gaan we samen een te gek game-idee bedenken, levels ontwerpen en speelbare virtuele werelden maken op de PlayStation 4. Zo kun je niet alleen je game zien op papier, maar het ook daadwerkelijk spelen en laten spelen!
 3. Grenzen verleggen met English+
  Beter worden in de belangrijkste taal ter wereld? Onze docent, die oorspronkelijk uit Schotland komt, neemt je mee in de wereld van de Angelsaksische cultuur. Door spel en oefening leer jij je grenzen te verleggen.
 4. Werking van sport
  Aan de hand van oefeningen en analyses wordt specifiek gekeken naar het menselijk lichaam. Leer meer over de fasen van bewegen en wat spieren precies doen tijdens bepaalde inspanningen. Ook ademhaling en voeding komen in dit programma aan bod. Een mooie combinatie tussen sport en anatomie.
 5. Mythische kunst
  Je gaat een mythisch wezen ontwerpen en deze in 3D werkelijk tot leven laten komen. Alle wezens worden uiteindelijk op een levensgroot schilderij vereeuwigd.
 6. Sustainability
  Om het meest duurzame land ter wereld te worden, ben jij gevraagd om aan tafel te komen zitten. We maken afwegingen om uiteindelijk een schitterend plan te maken voor een duurzame toekomst. Het plan werken we uit in drie maquettes waarin we onze ideeën voor Nederland, de opbouw van onze steden en de inrichting van onze huizen laten zien.

Benieuwd naar de flyer, klik dan hier

Planning
Klik hier voor de planning van de verrijkingslessen 2020-2021.

Aanmelden
Het is helaas niet meer mogelijk om je via de website aan te melden voor de verrijkingslessen 2020-2021. Wil je toch nog graag deelnemen, neem dan telefonisch contact met ons op via het algemene telefoonnummer van de school: 0591 622 870.