Verrijkingslessen 2021-2022

Een echte uitdaging voor vwo-leerlingen

Jij zit in groep 8 van de basisschool en volgend jaar ga jij vwo doen. Op het Carmelcollege Emmen kun je dit schooljaar al verrijkingslessen volgen, ook al ben je er misschien nog niet helemaal over uit naar welke school je straks gaat.
Verrijkingslessen zijn lessen op vwo-niveau, iedere dinsdagmiddag van 12.30 tot 14.15 uur bij ons op school (m.u.v. de schoolvakanties). Er zijn verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Zo doe je altijd iets wat jij écht leuk vindt! 


Planning
De verrijkingslessen starten 21 september 2021. Aanmelden kan tot 14 september.
Klik hier voor een overzicht van alle lessen

Programma’s
Je kunt 3 programma's volgen. De programma's waaruit gekozen kan worden zijn:

 1. Stevig stukje wetenschap 
  Wil jij altijd weten hoe iets precies werkt, dan is dit een interessant programma voor jou! Want als je weet hoe iets werkt, dan kun je er ook invloed op uitoefenen. Vanuit de vakken biologie, natuur- en scheikunde doen we onderzoek naar stevigheid en alles wat daar mee te maken heeft.
 2. Game-development
  Altijd al een game willen maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze verrijkingslessen gaan we samen een te gek game-idee bedenken, levels ontwerpen en speelbare virtuele werelden maken op de PlayStation 4. Zo kun je niet alleen je game zien op papier, maar het ook daadwerkelijk spelen en laten spelen!
 3. Grenzen verleggen met English+
  Beter worden in de belangrijkste taal ter wereld? Onze docent, die oorspronkelijk uit Schotland komt, neemt je mee in de wereld van de Angelsaksische cultuur. Door spel en oefening leer jij je grenzen te verleggen.
 4. Werking van sport
  Aan de hand van oefeningen en analyses wordt specifiek gekeken naar het menselijk lichaam. Leer meer over de fasen van bewegen en wat spieren precies doen tijdens bepaalde inspanningen. Ook ademhaling en voeding komen in dit programma aan bod. Een mooie combinatie tussen sport en anatomie.
 5. Mythische kunst
  Je gaat een mythisch wezen ontwerpen en deze in 3D werkelijk tot leven laten komen. Alle wezens worden uiteindelijk op een levensgroot schilderij vereeuwigd.
 6. Sustainability
  Om het meest duurzame land ter wereld worden, ben jij gevraagd om aan tafel te komen zitten. We maken afwegingen om uiteindelijk een schitterend plan te maken voor een duurzame toekomst. Het plan werken we uit in drie maquettes waarin we onze ideeën voor Nederland, de opbouw van onze steden en de inrichting van onze huizen laten zien.

Aanmelden