Sportklassen

Bij ons op school hebben we voor alle opleidingen (behalve tto) ook sportklassen. In plaats van drie uur krijgen leerlingen zes uur per week sport. Ze hoeven daarvoor niet langer naar school, de drie uren extra komen in plaats van drie reguliere lessen. Klik hier voor de informatievideo over sportklas.

sportklassen emmen

Meer dan alleen sport

Tijdens de lessen wordt er specifiek aandacht besteed aan vaardigheden die belangrijk zijn voor een baan in de sportwereld én in de maatschappij. Hierbij valt te denken aan samenwerken, les- en leidinggeven en organiseren. Daarnaast komen de leerlingen in aanraking met bekende en minder bekende sporten, zoals mountainbiken en waterskiën. Tevens is er tijdens de lessen specifiek aandacht voor voeding, blessurepreventie en -behandeling. 

Toelating en kosten

Voor de sportklassen is een intakeprocedure gebruikelijk. Deze procedure bestaat uit een praktijktest en een motivatiegesprek. Voor het volgen van de lessen in de sportklassen is een aanvullende ouderbijdrage nodig. Het geld wordt onder andere gebruikt om gekwalificeerde trainers, accommodaties, materialen en vervoer te bekostigen (zie overzicht schoolkosten).