'Spannende weken'

Voorwoord nieuwsbrief april 2019

De examens staan weer voor de deur en dat vinden wij ieder jaar weer heel spannend. Natuurlijk in de eerste plaats voor onze bijna 450 (!) examenkandidaten, maar ook voor de docenten en de school. De examens starten vrijwel direct na de meivakantie. Er is uiteraard volop geoefend en zelfs in de meivakantie wordt er door een aantal leerlingen nog op school getraind.
Ik wens alle leerlingen heel veel succes en hoop oprecht begin juli meer diploma’s dan ooit uit te mogen reiken.
Intussen zijn de intakegesprekken met de nieuwe brugklassers ook al weer in volle gang. Sportklassen, TTO, TTS, het blijven gelukkig populaire programma’s. 

Iets minder gelukkig worden we soms van de berichten op social media waarbij een leerling een foto of video plaatst waarvan hij of zij de gevolgen niet overziet. Dat is overigens iets waar alle scholen in Nederland mee te maken hebben. Samen met de gemeente Emmen, politie en andere instanties hebben we regelmatig overleg over dit soort situaties. Ook besteden we tijdens de mentorles aandacht hieraan, maar het hangt uiteindelijk af van de leerlingen zelf. Ik kan u slechts vragen hierover steeds weer in gesprek te gaan met uw kinderen.

Gelukkig gebeuren er ook heel veel leuke dingen. We kenden heel geslaagde uitwisselingen met Denemarken en Italië, er werd weer op grote schaal deelgenomen aan de Olympic Moves, er wordt volop stage gelopen, etc., etc..

Wij zijn natuurlijk ook al weer bezig met het nieuwe schooljaar. Door het enorme aantal schoolverlaters (zie boven) zal ons leerlingenaantal wat afnemen en dat biedt letterlijk enige ruimte voor nieuwe ideeën.
Zo zullen we in het nieuwe schooljaar veel aandacht hebben voor Robotica en Research&Design.

Maar nu eerst even vakantie, dan de examens en de “eindsprint” voor alle andere klassen. Stiekem verheug ik me daar toch ook alweer een beetje op.

Hans Boers, rector