Uitwisseling Meinersen-Emmen

Uitwisseling Meinersen-Emmen

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 april waren er 9 Duitse leerlingen van onze partnerschool uit Meinersen (bij Wolfsburg) te gast op het Carmelcollege. Zij volgden samen met de Nederlandse leerlingen, die in september al voor een uitwisseling in Duitsland waren geweest, een afwisselend programma.

De leerlingen waren op een zonovergoten dinsdag in Amsterdam, waar ze een rondvaart over de grachten maakten en het Van Goghmuseum bezochten. Op woensdag werkten de leerlingen aan het gezamenlijke project "Hallo Nachbar, hallo buurvrouw" over de interculturele verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland. Hiervoor hebben ze een enquête gehouden in het centrum van Emmen en de resultaten van hun onderzoek in groepjes gepresenteerd. Op donderdag en vrijdag bezochten de Duitse leerlingen (met hun gastleerlingen) de lessen op school. Zo kregen ze een goede indruk van de manier waarop er in Nederland lesgegeven wordt.

Ook buiten school hebben de leerlingen activiteiten ondernomen. Zo werd er een spontane barbecue gehouden en brachten ze een bezoekje aan de Rietplas. Op vrijdagmiddag werden de Duitse leerlingen uitgezwaaid. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde uitwisseling en verheugen ons alweer op het volgende bezoek.

Terug