Mavoleerlingen te gast bij het waterschap

Mavoleerlingen te gast bij het waterschap

Een aantal keren per jaar gaan de leerlingen die het vak Bèta Challenge volgen op excursie voor hun project. Maandag 19 maart zijn de klassen MH1a en MH1b op bezoek geweest bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap Vechtstromen.

Op de fiets, door de koude wind, kwamen de leerlingen iets verkleumd maar niet minder enthousiast aan bij het waterschap. Binnen was het lekker warm en werd duidelijk uitgelegd wat het waterschap doet. Daarna volgde er een rondleiding over het terrein. De grote installaties en de geur waren heel  indrukwekkend. 

Na de rondleiding hebben de leerlingen als team een "escape room" spel gespeeld en hebben ze een moodboard moeten maken over het zuiveringssysteem. De tijd vloog voorbij en nadat de leerlingen hun schoolopdracht overhandigd hadden gekregen van een lid van het dagelijks bestuur Dhr. van Hoek, was het weer tijd om terug naar school te fietsen.

De komende weken gaan de leerlingen de opdracht in teams uitwerken en uiteindelijk presenteren aan het waterschap. Klik hier voor een foto- en videoreportage.

Terug