Geschiedenisdocent Carmelcollege Emmen schrijft spannend jeugdboek

Geschiedenisdocent Carmelcollege Emmen schrijft spannend jeugdboek

Geschiedenisdocent, Bram Baptist, heeft een ontzettend spannende jeugdroman geschreven. De afgelopen vijf jaar was hij in zijn vakanties druk aan het schrijven, waarbij hij zich liet inspireren door zijn leerlingen. Jongeren houden van karakters waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarom schreef hij De Koningszoon, een jeugdroman over twee opgroeiende jongeren in de Middeleeuwen. De hoofdpersoon is de zestienjarige Tom. Als zijn dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het land en de bevolking. Tom wordt gevangen gezet, maar ontsnapt omdat hij hulp krijgt van de meest onwaarschijnlijke partner, prinses Carmen, de dochter van Safir. Ze worden verliefd, maar mag je wel verliefd worden op je vijand? Samen ontdekken ze dat ver buiten het Koninkrijk een machtig wapen is verstopt, het gouden schaakstuk. Wie het complete schaakspel in zijn bezit heeft, is onsterfelijk. Safir heeft alle stukken, behalve de gouden koning. Wie vindt als eerste het ontbrekende schaakstuk? Het wordt een race tegen de klok. 

De Koningszoon is niet alleen een ontzettend spannend boek, maar het behandelt ook thema’s als liefde, onzekerheid en de haat-liefdeverhouding met je ouders. 

Omdat Bram Baptist ruim elf jaar voor de klas staat, weet hij veel over de leefwereld van jongeren. Personages en dialogen zijn soms direct afkomstig uit de klas en in een historische omgeving geplaatst. Daarnaast is de prachtige cover en de kaart aan binnenzijde door een (oud)leerling van het Carmelcollege, Mark Vaysman, getekend. Maar daarmee wist hij nog niet of jongeren zijn boek zouden gaan lezen. Daarom heeft hij De Koningszoon, voordat het naar de drukker ging, laten beoordelen door een aantal leerlingen uit havo 5. En ze vonden het een prachtig boek… Gelukkig maar.

header boek baptist

Terug