Doemiddag voor leerlingen groep 8

Op vrijdag 24 januari 2020 is er op het Carmelcollege Emmen (locatie Wendeling) een doemiddag voor leerlingen in groep 8. Tussen 13.45 en 15.45 uur kunnen zij interessante proeflessen volgen in de vakken die ze leuk vinden. Klik hier voor een korte sfeerimpressie

Er kan gekozen worden uit een van onderstaande programma’s. Voor ouders en/of begeleiders is er een apart programma.
Inschrijven voor een van de proeflessen kan nog ter plaatse (bij de na-inschrijving).

1.

Research & Design 
(voor havo/atheneum)

Leerlingen werken in  groepsverband aan een uitdagend project. Daarbij gaan ze een bepaalde situatie onderzoeken en daadwerkelijk een product ontwerpen.

2.

Science
(voor havo/atheneum)

Dit programma is voor leerlingen die sterke interesse hebben in de natuurkunde, scheikunde of biologie. In het Ben Feringa laboratorium gaan de leerlingen aan de slag met biomechanische kwesties.

3.

Techniek en robotica
(voor alle niveaus)

 

Leerlingen onderzoeken hoe een robot een belangrijke bijdrage kan leveren aan een werkproces. Daarnaast gaan ze zelf een robot (zoals een drone of robotarm) programmeren.

4.

Tweetalig onderwijs
(voor mavo, havo en atheneum)

Les krijgen in het Engels, hoe leuk is dat!? Leerlingen krijgen twee proeflessen in het Engels. Goed voor je spreekvaardigheid en je steekt er gegarandeerd iets van op.  

5.

Sportklassen
(voor alle niveaus)

Speciaal voor de sportieve kinderen hebben we sportklassen. Maak kennis met de 'bijzondere' sporten die we aanbieden binnen ons programma. Dat wordt zweten geblazen! Vergeet je sportkleding niet mee te nemen.

6.

Kunst 
(voor alle niveaus)

 

Creatieve leerlingen kunnen zich hier helemaal uitleven! Binnen dit programma maak je kennis met de creatieve vakken zoals tekenen en handvaardigheid.  

7.

Multimedia
(voor vmbo en mavo)

 

Voor de leerlingen die creatief zijn en graag meer willen weten over multimedia en vormgeving is dit een goede keuze. De docent neemt je mee in de wereld van grafisch ontwerp en techniek.  

8.

Horeca
(voor vmbo en mavo)

 

Vind jij koken leuk en wil je inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten (binnen- en buitenlandse keuken), dan moet je kiezen voor dit programma. Je krijgt tips en tricks om je gerechten nog lekkerder te maken.