Carmel College Tour

Onze lesexperts trekken eropuit tijdens de Carmel College Tour! Basisscholen krijgen de unieke kans om een gastles van één van onze bevlogen vakdocenten te volgen. Er is keuze uit diverse vakken en het is geheel kosteloos. Onze docenten kijken er naar uit om langs te komen op uw school.  

Er kan gekozen worden uit onderstaande gastlessen. Het aantal lessen is beperkt. Het kan dus voorkomen dat een gastles vol is. * 

   marcel (Large).jpg  Marcel Mulder, docent aardrijkskunde en auteur van lesmethodes (VOL!)
Is er buitenaards leven? Kunnen we reizen naar andere planeten? In zijn gastcollege gaat Marcel met de leerlingen op avontuur naar het heelal. Hij verleidt ze om nieuwsgierige vragen te stellen over de sterrenhemel en de plek die onze aardbol daarin heeft. Ook gaat hij in op tijdreizen en het ontstaan van de planeet aarde. Iedere visie is bespreekbaar! In overleg kan de nadruk op een specifiek onderdeel gelegd worden.
 
lisa (Large).jpg  Lisa Stewart, docent Engels en native speaker
Waarom is het zo belangrijk om de Engelse taal te leren? Aan de hand van weetjes over cultuur, geschiedenis en topografie brengt Lisa deze wereldtaal tot leven. Waar spreken de mensen Engels en waarom? Wat maakt de taal zo mooi? Het belangrijkste is misschien wel dat de leerlingen zullen beseffen dat ze meer Engelse woorden kennen dan ze denken.
 
richard (Large).jpg  Richard Zuiderveld, docent geschiedenis en auteur van de succesvolle jeugdserie Vet Oud! (VOL!)
In zijn gastcollege neemt Richard leerlingen mee op een reis door de tijd. Aan de hand van voorwerpen en spannende verhalen wil hij kinderen enthousiast maken om te lezen en te schrijven. Hij verzorgt een activerende les waarin leerlingen ontdekken, luisteren, vragen en aan de slag gaan met hun eigen verhaal. In overleg kan een bepaald tijdvak afgesproken worden.  
 
marloes (Large).jpg  Manon Hilberink, docent tekenen, handvaardigheid, kunstgeschiedenis en tekenaar
Hoe word je een artiest? In de gastles van Manon maken leerlingen kennis met enkele geheimen van de kunst. In een actieve praktijkles gaan ze aan de slag met ruimtelijk tekenen en het ontwerpen van patronen. Hoe zorg je ervoor dat iets dichtbij lijkt en hoe creëer je juist afstand? Na een creatieve les gaat iedere leerling met een eigen kunstwerk naar huis.
 
ariska2 (Large).jpg  

Ariska Hofstede, docent lichamelijke opvoeding
Tijdens een actieve gymles maakt Ariska de leerlingen enthousiast voor sport en spel. Samen bewegen is leuk en gezond, maar ook erg leerzaam. Tijdens het sporten leren de leerlingen meer dan ze denken. Zo oefenen ze om samen te werken, maar ook om scheidsrechter, coach of hulpverlener te zijn. Dus trek je gymkleding aan en doe mee!

jan en sven (Large).jpg  Sven van der Veen en Jan Gooitzen van Assen, docenten robotica (VOL!)
De toekomst is nu: welkom bij Robotica! In de gastles van Sven en Jan Gooitzen maken leerlingen kennis met moderne technologie. Ze ontwikkelen zelf een uitdagende route voor robots en leren de beginselen van programmeren. Ook mogen ze drones laten vliegen. Kunnen ze deze door het parcours krijgen en veilig laten landen? Tot slot ontdekken ze wat je kunt doen met een lasersnijder en 3D-printer. Tot snel in onze gloednieuwe ‘Area for Innovation!’
 

 

* In maart starten we met de eerste Carmel College Tour gastlessen. Momenteel zijn we nog aan het kijken wanneer we een tweede ronde gastlessen kunnen organiseren. U wordt daarover nog geïnformeerd.